Ezen a héten mutatták be

2021.11.06. 09:00

Immár a világhálón is újra lehet nézni a több mint négyszáz tagú zenekar óriási rockbuliját

Elkészült öt kisfilm, amelyekkel feltehették a koronát a CityRocks szervezői az idei dunaújvárosi bulira.

Molnár Emese

Fotó: LI

Az ország legnagyobb rock­zenei flashmobjának a Szalki-sziget adott otthont augusztus 21-én. Eredetileg tavaly tartották volna ezt az össz­népi zenélést, azonban a járvány­ügyi helyzet miatt erre az esztendőre tették át a rendezvényt.

Mint azt Révész Zsolt, a csapat egyik szervezője elmondta, mintegy 760 személy jelezte már a részvételi szándékát akkor, amikor a pandémia miatt le kellett állítaniuk a regisztrációt. Végül idén több mint négyszáz amatőr és profi zenész gyűlt össze a szigeten, hogy az előre megadott tizenkét nemzetközi és hazai rockslágert közösen előadják. Maradandó élményben volt részük mind a résztvevőknek, mind a bulira kilátogatóknak.

Az elmúlt két hónapban igen komoly utómunkálatok is zajlottak, hogy ezeket az emlékeket valóban maradandóvá tegyék minden érdeklődő számára: egy úgynevezett back­stage kisfilmet, valamint négy videóklipet készítettek.

 

Tíz operatőr dolgozott a helyszínen, mintegy 12 terrabájtnyi felvétel gyűlt össze, tehát bőven volt miből válogatni. Nem kis munkája volt Révész Zsoltnak azzal, hogy újra és újra végignézze a felvételeket, kiválassza azokat a képsorokat, amelyek a kívülállók számára is visszaadják az ottani hangulatot, s persze az is fontos szempont volt, hogy minél több résztvevő látszódjon, többek között az óriászenekar legfiatalabb gitárosa, a mindössze 8 esztendős Ádám is.

Az elkészült videófilmeket november 3-án mutatták be először városunkban, az Art Caféban. A premieren jelen voltak többek között a CityRocks szervezői, Pintér Tamás polgármester és jó néhány zenész is. A köszöntők és a vetítés után felkerültek a filmek a világhálóra, ahol már bárki meg tudja tekinteni azokat.

A CityRocks stábja Szeged és Kecskemét után idén Dunaújvárosban rendezte meg a rockzenei flashmobot. A jövő évi helyszínről egyelőre még nem árulnak el részleteket. Annyi bizonyos, hogy egy magyar helyszín mindenképpen szerepel a terveik között, valamint egy ­határon túli bulit is tartanának (mint ahogy idén szeptember 11-én az erdélyi Bonchidán).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!