támogatás

2021.11.14. 10:00

Fejér megyében három civil szervezet nyert a MOL Gyermekgyógyító Programjában

35 szervezetet összesen 40 millió Ft értékben támogat a MOL Gyermekgyógyító Programja 2021-ben

duol.hu

Fotó:

Idén összesen 77 civil szervezet nyújtotta be pályázatát, hogy anyagi támogatást nyerjen a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokra. A pályázatokat orvosszakértők és szakmai zsűri bírálta el. A zsűri tagjai Dr. Hauser Péter, a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának vezető főorvosa, gyermekonkológus, Kozékiné Dr. Hammer Zsuzsanna klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar egyetemi adjunktusa és Pálmai Katalin, a Heim Pál Gyermekkórház nyugalmazott pszichológusa voltak.

Református Rehabilitációs Alapítvány

8 megyéből és Budapestről összesen 35 szervezet 10 művészetterápiás és 25 élményterápiás programot, illetve évközi tábort tud majd megvalósítani a támogatásból. A programok között van olyan, amely mozgásos, mese- vagy drámapedagógiára épül, zene-, festészet- vagy egyéb művészeti terápiával dolgozik, de egyre növekvő tendenciát mutat az állatasszisztált, azaz speciálisan képzett kutyák és lovak bevonásával végzett terápiák száma.

Vertebra Magyar Gerincsebészeti és Paraplégia Rehabilitációs Alapítvány

A Fejér megyében megvalósuló foglalkozásokra három szervezet pályázott sikerrel: a székesfehérvári Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület kutyaterápiás foglalkozásokat valósít meg értelmileg akadályozott és autizmus spektrumzavarral élő gyermekek részére, a ráckeresztúri Református Rehabilitációs Alapítvány művészetterápiás programokat szervez 10-18 éves szerhasználó fiatalok számára, míg a gánti Vertebra Magyar Gerincsebészeti és Paraplégia Rehabilitációs Alapítvány gerincferdüléssel élő és műtétre váró gyermekeket fogad élménytáborában. (A szervezetek tevékenységének részletezése ld. a közlemény végén!) A támogatott szervezetek teljes listája ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!