Nagyon aktuális: Vírus

2021.11.17. 13:00

Brian családja szörnyű helyzetbe kerül

Ajánló – A Dunaújvárosi Hírlap kiadó független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót. Robin Cook: Vírus

duol.hu

Nem felhőtlen nyaralásra készül Brian Murphy és családja. A Covid–19-járvány elől menekülnek Cape Codra, a kedvelt nyaralóhelyre az Atlanti-óceán partján. A kényszerű pihenés azonban nem tart sokáig, Emma, a feleség megbetegszik. Jobbnak látják, hogy hazautazzanak, de csak a kórház intenzív osztályáig jutnak el, ahol kiderül, hogy a nőnek súlyos fertőzése van. A vírust egy agresszív ázsiai tigrisszúnyog terjeszti, és úgy tűnik, sokkal fenyegetőbb mint a Covid–19. A család szörnyű helyzetbe kerül. Nemcsak a halálos kórral kell megküzdeniük, de az egészségügy tarthatatlan rendszerével és a betegbiztosítók pénz­éhes mohóságával is. Pedig tenni kell valamit! A vírus csak egyet akar: áldozatokat.

A vírus csak egyet akar: minél több áldozatot

Robin Cook legújabb orvoskrimije sürgető figyelmeztetés a klímaszennyezés ellen is, hiszen a tétlenség csak az agresszív vírusterjesztőknek kedvez.

Dr. Robin Cook (New York, 1940. május 4. –) amerikai orvos és író, általában közegészségügyi és orvoskrimi témájú regényeket ír. Több mint harminc megjelent regény és több millió eladott példány után is orvosnak tartja magát, nem pedig írónak.

A vírust egy agresszív ázsiai tigrisszúnyog terjeszti Fotó: Bajusz György

Diplomáját a Columbia Egyetem és a Wesleyan Egyetem Orvostudományi karán szerezte, tanulmányait a Harvard Egyetemen fejezte be, orvostudományi továbbképzésen. Az Egyesült Államok Haditengerészeténél mélytengeri búvárnak képezték ki, első könyvének nagy részét egy tengeralattjárón írta, valamint a Szöktetés című regényében is sok tapasztalatot írt le a búvárkodással kapcsolatban. Könyveiben sikeresen ötvözi a krimit az orvostudománnyal, általában az adott mű főhősének hosszas nyomozása után derül fény összeesküvés-elméletekre, melyeket orvosok vagy kórházközeli emberek vezérelnek. Cook azért kezdett el írni, hogy általános orvosi ismereteket közöljön, tapasztalatokat adjon át olvasóinak, ezzel tulajdonképpen tanítva őket az orvosi világ érdekességeire és legfőképpen annak sötét oldalára. Ő volt az első író, aki az orvostudomány világát nem mint romantikus műfajt, hanem mint krimit igyekezett bemutatni. Regényeiben igyekszik aktuális problémákkal foglalkozni, legyen az orvostudomány vagy a bioterrorizmus.

Forrás: Bookline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!