készül a következő évre

2021.11.29. 15:00

A Covid-járvány miatt az idén sem fogad vendégeket a Mikulás Nagykarácsonyban

Balogh Tamás

Nagykarácsony – Hosszú éveken keresztül egy remek program volt az ő meglátogatása Nagykarácsonyban, ebben az időszakban. A szeretet jóságos hírnökével találkozni, a nyitott szívű, és arra a napra korosztálytól függetlenül önkéntesen kisgyermekké válók számára olyan volt, mint egy kedves mese szereplőjévé válni. Ő pedig az idei vírushelyzetben ismét úgy vigyázhat ránk a legjobban, ha fájó szívvel, de nem fogad vendégeket.

Pedig szívesen tette. A megelevenedő mese varázsának a híre bejárta előbb a környéket, majd hamarosan országosan is ismert lett. Aztán az odaérkezők lassacskán a környező országokból is megjelentek.

Ennek a csodálatos mesehősnek az első évek pici lakrésze is megfelelt volna, de az egyre növekedő számú látogatók miatt, egy, a gyermekeket és a faluját is nagyon szerető felnőtt, egy kis házikóval ajándékozta meg őt.

A puttony mindig tele volt

A Mikulással való találkozás ideje, amikor egy kicsit beszélgetni lehetett vele, a gyakran erős lámpalázat leküzdve bemutatni neki, hogy a vers­mondásban és énekelésben is milyen ügyes gyermekek vagyunk, hamar elröppent. Ezért más programokra is lehetőség nyílt a faluban.

Azok, akik erre a kicsi időszakra le tudták tenni az egész évben magukkal cipelt, a mindennapjaikat beárnyékoló terheiket, fényes szemmel élvezték a találkozást, megölelték és felhőtlenül szerethették a velük tartó szeretteiket.

Reméljük, hogy a következő esztendőben már legyőzzük ezt a szörnyű járványt, és újra találkozhatunk vele, a nagyszakállúval Nagykarácsonyban!

Ezek is érdekelhetik