FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC

2021.10.25. 18:00

Ünnepséggel, koszorúzással és mécsesgyújtással emlékeztek 1956 hőseire Perkátán

2021. október 22-én 16:30 órakor az általános iskola előtt található, az 1956-os forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító Büszkeségpontnál kezdődött a megemlékezés.

Vigh György

Az 5 évvel ezelőtt átadott – tavaly októberében elhunyt Pavlicsek Attila által készített – Pongrátz Gergely mellszobrából és a perkátai, roma származású, a forradalomban részt vevő Csányi Sándor emléktáblájából álló emlékparkban az önkormányzat, az általános művelődési központ és a roma önkormányzat koszorúzott, míg a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület képviseletében Horváth Dóra elnök és Hólik Dorina gyújtott mécsest.

17:00 órakor vette kezdetét a Perkátai ÁMK által szervezett ünnepi emlékműsor a Győry-kastély falai között, annak dísztermében. A Himnusz után Mosonyi-Bógó Nikolett képviselő mondott beszédet. Orbán Zsolt és Fórizs Antal „Az én apám” című Kárpátia-dal előadásával folytatta. Ezt követően Fülöp Irénke tanárnő verseket szavalt. A költemények után Horváth Béla történész méltatta az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseit. Majd Orbán Zsolt az összetartozás himnuszát, az Ismerős Arcok „Nélküled” c. számát énekelte el. Az ünnepség lezárásaként a résztvevők elénekelték a Szózatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!