RENDRAKÁS

2021.10.31. 16:00

Így lesz káoszból rend

Hallottak már a dzsumbuj fiókról? Vagy nevezzük inkább mindenes fióknak? A háztartások többségében akad egy olyan polc, szekrény vagy fiók, amely arra szolgál, hogy a máshová nem passzoló, apró kis kütyüket elnyelje.

Héjj Vivien/FMH

Ezek a mindent elnyelő fiókok általában olyan apró „kincseket” rejtenek, amelyeket nem szeretnénk szem előtt tartani, ám nincs helye az étkészletek mellett, a gyermekjátékok vagy éppen a ruhák között. Kaotikus mivolta miatt ezekben a fiókokban alakul ki leg­gyorsabban rendetlenség, ám akármilyen nehéz feladatnak tűnik, mégis érdemes bizonyos időközönként beiktatni egy szelektálást, rendrakást, rendszerezést.

Kezdetnek állítsunk fel három kategóriát: kidobásra ítélt darabok, elajándékozni valók – ha például valamiből kettő van – és azok, amelyek maradnak. Ha szelektálásról van szó, legyünk kicsit szigorúbbak magunkkal, és váljunk meg a rég nem használt, idejét múlt daraboktól. Ha a mindenes fiók gyógyszereket is rejt, vizsgáljuk át azok lejárati idejét, a kidobásra szánt dobozokat adjuk le a gyógyszertárban.

A rendszerezéshez használhatunk műanyag kosárkákat, dobozokat vagy fiókrendszerezőket. Ha a saját készítésű megoldásokat preferáljuk, kartonból remek elválasztókat készíthetünk, így könnyebb lesz tematizálni a fiókot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!