tippek-trükkök

2021.10.27. 12:00

Hogyan rendezzünk be gyerekszobát?

Dunaújváros – A gyerekszoba a lakásnak az egyik olyan pontja, amelynek több funkciót is el kell látnia. A tárolást illetően a ruhaneműtől kezdve a játékon és a könyveken át a tanszerekig és a szobai sporteszközökig terjed a paletta.

Tóth B, Zsuzsa

Fotó: Shutterstock

Sokszor feladja a leckét a szülőknek a tárolás abban a helyiségben, ahol a család legfiatalabb tagjai élnek. Hiszen, ha létezik többfunkciós helyiség a lakásban, az a gyerekszoba. A jó gyerekkuckó ugyanis hálószoba, dolgozószoba és nappali, sőt játszó-sportoló terület is egyben. Ennek a sok funkciónak való megfelelés jelenti a szülőknek a legnagyobb nehézséget.

Sokan a színek összeválogatására és a gyerekbarát bútorok kiválasztására esküsznek, de ennél fontosabb a megfelelő mennyiségű és jó irányból érkező fény.

A gyerekszoba legyen világos, ne zsúfoljuk túl Fotó: Shutterstock

Az ideális gyerekszoba ugyanis világos. Akár óvodás, akár iskolás gyerekünk van, a tanuláshoz, játékhoz megfelelő mennyiségű fényre van szükség. Elsősorban természetes, de persze kiegészítésként mesterséges fényre is. Gondosan tervezzük meg a világítást és a helyiség bebútorozását. A színek befolyásolják az előbbit, kicsi és kevésbé világos gyerekszobába mindenképpen világos falszínt válasszunk és világos bútorokat. Az ablakon viszont legyen sötétítő, mert csak úgy tud pihenni a szoba lakója.

Sokszor a szülőknek először a színek jutnak eszükbe, ha a gyerekszobáról kérdezik őket. Persze, hiszen a kicsik játékai, a szoba textiljei, a könyvek rendszerint tarkává teszik az összképet. Vagyis nincs szükség arra, hogy a szoba falszínei, bútorai harsányak legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!