Csütörtökön tartják az októberi rendes ülést

2021.10.20. 12:00

Fajsúlyos kérdésekben dönthet a közgyűlés

Dunaújváros – A közgyűlés október havi rendes ülését csütörtökre hívta össze Pintér Tamás polgármester. A testület tagjai a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott napirend kijelölése szerint 55 pontban dönthetnek majd.

Brousil Csaba

Módosíthatják a önkormányzat gazdálkodásának rendjéről szóló korábbi önkormányzati rendeletet. A rendelet újabb módosítását a nemzeti közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzési szabályok változtatása indokolja. Szintén módosíthatják a képviselők a lakások és helyiségek bérletéről és a lakbérekről szóló korábbi önkormányzati rendeletet. Az indoklás szerint erre a Kossuth utcában lévő egyik önkormányzati lakás pályázati úton történő értékesítéséhez van szükség. Sor kerülhet továbbá az avar és kerti hulladék égetésének szabályairól szóló rendelet megalkotására.

Az avar és a kerti hulladék égetéséről alkothatnak rendeletet a képviselők csütörtökön Fotó: PT/MW

A közgyűlés döntésével utasíthatja arra a DVG Zrt.-t, hogy a felhasználók által a DVCSH Kft. részére megfizetett távhőszolgáltatási díjat annak bizonylata bemutatása mellett a DVG Zrt. részére megfizetettnek tekintse a DVG Zrt. által történő számla kiállításáig, amely nem lehet visszamenőleges hatályú, amennyiben a DVCSH Kft. részére megfizetésre került a távhőszolgáltatási díj.

Az ülésen a képviselők javaslatot tehetnek továbbá a városi tornacsarnok elnevezésére is. Ezen felül sor kerülhet városi intézményekkel, szolgáltatókkal történt szerződések, megállapodások módosítására is, de több, a Modern Városok Programmal kapcsolatos napirend is tárgyalásra kerül majd.

A nyílt ülést követő zárt ülésen a többi között a Szociális Munkáért – Dunaújváros díj adományozására születhet javaslat, illetve vezetői megbízások kérdésében is döntés születhet.

 

Ezek is érdekelhetik