ERDŐK HETE

2021.10.06. 18:00

A négyszögletű kerek erdő meséi – Gyalogtúrán vehetünk részt Soponyán és Adonyban

Nem először, sőt már huszonötödik alkalommal rendezik meg az Erdők hete nevű projektet országszerte.

Szanyi-Nagy Judit/FMH

Fotó: pixabay

A programsorozat október 4-én, hétfőn vette kezdetét. A VADEX Mezőföldi Zrt. ennek keretében minden napra kínál(t) egy-egy kikapcsolódási lehetőséget a természet lágy ölén. Az idei év témája az „Erdők és erdészek”, azon belül pedig az erdő gondozása, fenntartása, gyarapítása mint fenntartható gazdálkodási forma.

Hétfőn az állatok világnapjához kapcsolódóan a Pákozdi Pagony – Vadaspark és Arborétumban zajlott látványetetés és kézműves-foglalkozás, kedden Fehérvárcsurgóra, egy Gaja-völgyi gyalogtúrára várták az érdeklődőket.

Szerdán a soponyai Ökocentrum gyalogtúráján vehetnek részt az arra vállalkozók (reggel 8 órától, a parkolóból indulva), míg október 7-én, csütörtökön ugyancsak 8 órától Adonyban egy nagy-szigeti gyalogtúra részesei lehetnek a természetkedvelők. Találkozás a sziget bejáratánál. Az eseménysorozat pénteken 8 órai kezdéssel a kisgyóni gyalogtúrával zárul, amely a focipályáról indul. Hosszuk körülbelül 4 óra, és ingyenesek – írja a Feol.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!