FÜSTÖLGŐ KERÉK ÉS VASTAPS

2021.08.02. 14:00

Motorzaj és látványos bemutató uralta a pusztaszabolcsi utcát

A hétvégén rendezték meg a Szabolcs Napokat, melynek keretében péntektől vasárnapig változatos programokkal várták az odaérkezőket. Ennek apropóján volt alkalmunk találkozni Tápai Tamás motoros kaszkadőrrel is.

Déri Brenda/FMH

A helyszínre érkezésünkkor már tömegek voltak az utcán, hogy a motoros legenda két kerékre pattanjon, és kezdődjön a show. Szerencsére még éppen el tudtuk csípni látványos bemutatója előtt, hogy beszélgessünk vele néhány szó erejéig. Tamás szívét közel húsz évvel ezelőtt ragadta el a motorkerékpár, de már kisgyerekkorában is nagy érdeklődést mutatott a kétkerekűek iránt. Szájtátva hallgattam, amikor elmesélte, hogy hatéves korában kezdett el motorozni.

Megannyi szórakozási lehetőség adódott a hétvégén

Egy ennyi idős gyerek még biciklin is képes életveszélyes manővereket végrehajtani, nem­hogy motoron – gondoltam magamban. Bevallom, nem mozgok túl otthonosan a motorsportban, így igyekeztem olyan kérdéseket feltenni, melyekkel nem lőhetek mellé. Ilyen volt az is, amikor arról faggattam, hogy mi az, amire a legbüszkébb a pályafutása során. A magyar motoros tehetségre ugyanis korábban már felfigyelt Holly­wood is, és viszontláthattuk a mozivásznon.

– Sokáig versenyeztem, és volt egy nagyon súlyos balesetem, amikor az orvosok csekély esélyt láttak arra, hogy elhagyom a kórházat. Majd a felépülésemet követően néhány évvel Nicolas Cage dublőre lehettem az egyik filmjében. Számomra ez volt a legnagyobb elismerés és egyben a legnagyobb megtiszteltetés is. Miközben Tamást interjúvoltam, a tömeg a háttérben tűkön ülve várta, hogy odébb­álljak, és kezdődjön a bemutató, melynek helyszínéül egy fél utca szolgált. A show-t nézve már értettem, hogy mire vártak ennyire, hihetetlen mutatványokat végzett, melyre biztosan emlékezni fognak az emberek egy darabig, már csak azért is, mert a produkció után az aszfaltot beborították a hosszú és kacifántos keréklenyomatok.

Ma már inkább a családra összpontosít Tápai Tamás, de falunapokra és egyéb hasonló eseményekre szívesen elmegy, hogy lenyűgöző műsorával elkápráztassa közönségét, ami ezúttal is sikerült. A nézők átszellemülve, néha meg megdöbbenve konstatálták az elképesztő attrakciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!