gólyanap

2021.08.30. 09:00

Játékos, vicces bemutatkozó a Szalki-szigeten

Egynapos közösségépítő programra hívta az új, kilencedik évfolyamos diákjait a Rudas Közgazdasági Technikum, valamint a Széchenyi István Gimnázium múlt csütörtökön a Szalki-szigetre.

Szabó Szabolcs & Molnár Emese

2021.08.27. Gólyanapot tartott a A Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Dunaújvárs Szalki-sziget Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A rudasosok az iskola előtt gyülekeztek. Összesen 125 tanuló jelentkezett a gólyanapra, a fiatalok a leendő osztályfőnökeikkel, pedagógusokkal és a csoportvezetőkkel együtt sétáltak a tábor helyszínére. Már az út során is izgalmak várták a kilencedikeseket, ugyanis az előzetesen kialakított csapatoknak három állomáson kellett villámfeladatokat teljesíteniük. Ekkor tanulhatták meg a gólyaindulót is.

 

A szigeten a felsőbb éves csoportvezetők irányításával játékos foglalkozások voltak, például zenedoboz, névlánc, igaz-hamis kérdések. A kihívások között szerepelt egy úgynevezett geodoboz-keresés is, amelynek során a sziget területén elhelyezett dobozokat kellett GPS-koordináták alapján megtalálni, majd a dobozban lévő feladatot megoldani, és az így kapott telefonszámot felhívni. A mozgalmas, jó hangulatú napot egy osztályfőnöki órával zárták.

 

A múlt héten csütörtökön és pénteken kóstolhattak bele az igazi széchenyis életérzésbe a gimnázium leendő elsősei. A gólyákat Kratzmajer Zoltán igazgató köszöntötte az intézményben, majd délelőtt tizenkét száraz, délután pedig tizenkét vizes feladat várt a diákokra. A második napot most is a kempingben töltötték. A csapatok még egyszer összeálltak, és közösen megépítették saját kis gólyáikat. A programsorozatból nem hiányozhatott a strandfoci-bajnokság és a közös éneklés sem – tájékoztatta lapunkat Keszi Kincső, DÖK elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!