Buli buli hátán

2021.08.12. 13:00

Elkezdődött az idei EFOTT fesztivál Sukorón

Az év legnagyobb hallgatói bulija egy év kihagyás után hétfőn megnyitotta kapuit!

Brousil Csaba

A közel egyhetes szórakozás EFOTT-olimpiával, Vad Fruttik, Punnany Massif, Soulwave, Dzsúdló és Azahriah koncertjével kezdődött. A fesztivál e napon tisztelgett a világjárvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi hallgatók előtt, így ők ezen a napon ingyenesen látogathatták a rendezvényt. Az év legsportosabb fesztiváljának kikiáltott EFOTT-on már kedden olimpiai bajnokságon vehettek részt az érdeklődők, ahol természetesen fontos a mozgás, a hangsúly mégis a közösségi élményen volt. Szintén az összetartozás élményét erősítették az esti tábortüzes koncertek, ezek egyébként a kezdeti EFOTT-ok (45 éve rendezik meg a fesztivált) hangulatát is idézik. A nulladik napon a többi között ­Azahriah-, Dzsúdló-, Soul Wave-, Vad Fruttik- és Punnany Massif-koncerttel lehetett bulizni.

Többféle vízi sportot is kipróbálhatnak a résztvevők
Fotók: EFOTT

A legrégebbi fesztivál címével büszkélkedő EFOTT zenei világában is igyekszik visszanyúlni a szakma alfájához. Idén sem marad ki repertoárjából a ma már retrónak nevezett slágergyártók produkciója: a fesztiválra érkezik a Groovehouse, az UFO, a V-tech, a Shygys, a Kozmix, de elénekli a legnagyobb slágereit Bet­ty Love, Zoltán Erika és Krisz Rudi is. A csütörtöki napon lép színpadra Korda György és Balázs Klári – elmondásuk szerint őket az EFOTT közönsége tölti fel. A koncertek után a fesztiválozók az estéket a korszakhoz hű lemezlovasokkal élvezhetik majd tovább: Dj Náksi, Dj Dominique és a Necc Party duó párosa sem hagy majd ki egy klasszikust sem a Pepsi HÖOK Party Aréna felhozatalából. (Forrás: efott.hu)

Mi is az az EFOTT?

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (röviden: EFOTT) egy 1976-ban létrejött nyári zenei fesztivál. Mindig más és más helyszínen jelentkezett 2014-ig, 2015-től a Velencei-tó partján rendezik meg a fesztivált. Az első találkozó helye a Pécs melletti Abaliget volt, 1976 nyarán 25 felsőoktatási intézmény 350 hallgatója vett részt rajta. A következő években a látogatószám folyamatosan nőtt. 2008-ban városunkban volt az EFOTT.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!