nemzetközi táncverseny

2021.07.05. 08:00

Két év kihagyás után ismét sikeresek voltak

Dunaújváros – A járványhelyzet elmúltával, június végén rendezte a World Dance Association (WDA) nemzetközi táncversenyét Budapesten, ahol közel 1200 induló mérte össze tudását.

Balla Tibor

A Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola közös, 16 főből álló versenycsoportja a szokásosnál talán izgatottabban várta a versenyt, hiszen már két éve nem vehettek részt hasonló eseményen. Összesen 13 koreográfiával – köztük szóló, duó-trió és csoportos produkcióval – indultak a kupán és elégedetten zárták a versenyt.

Első helyen végzett, várakozáson felüli teljesítménnyel Jelencsik Lili, Kerti Emília Hella és Tápai Panna Barátság című triója. A három 8 éves kislány először vett részt ilyen megmérettetésen, de csodaszép táncukkal a zsűrit és a közönséget egyaránt elbűvölték. Egyhangú pontozással állhattak fel a dobogó legfelső fokára a 8-11 évesek között. Ugyancsak első helyen végzett az, Azok a régi szép idők című csoportos koreográfia. A csoport tagjai: Dózsa Boglárka, Halasi Míra, Kerek Dorka, Kiss Angéla, Kun-Gerendás Rebeka, Simon Emília Hanna, Somogyi Angelika Kármen, Szemenovics Johanna, Theisz Zoé, Tóth Lolita és Tóth-Varga Bettina. Ugyan ezen gyermekek a Megalkuvó macskák című koreográfiájukkal a 3. helyen végeztek. A gyerekek 5 éve táncolnak együtt. Jól összeszokott csapatról van szó, akik közül többen szólóban illetve duó-trióban is versenyeztek. Ennek ellenére a közös sikert, a csoportos eredményt tartják a legfontosabbnak.

Gyerek korcsoportban, szólóban 3. helyen végzett Simon Emília Hanna, 6. lett Tóth-Varga Bettina. A serdülőknél szólóban 4. helyezést ért el Somogyi Angelika Kármen és Tóth Lolita, 7. lett Dózsa Boglárka és 9. helyen végzett Kiss Angéla.

Serdülő duó-trióban 2. lett Simon Emília Hanna, Tóth Lolita és Tóth-Varga Bettina, 5. helyen végzett Kun-Gerendás Rebeka és Theisz Zoé.

Felnőtteknél szólóban 8. lett Kéri Viktor Zsolt, duóban pedig partnerével, Tóth Izabellával a 2. helyezést érték el.

A csapat felkészítője és koreográfusa Tóth-Varga Zsuzsanna nívódíjas táncpedagógus volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!