büntetőeljárást indítottak

2021.06.04. 15:00

Őtizetben az embercsempészek

A csütörtökön elfogott két férfi 11 illegális migránst akart Magyarországon át Nyugat-Európába vinni, amikor a rendőrök és NAV munkatársai elfogták őket.

police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dunaföldvári Rendőrőrs járőrei 2021. június 3-án 5 óra 45 perckor Dunaföldvár belterületén ellenőriztek egy magyar rendszámú autót. A járművet egy lett férfi vezette. A sofőr négy illegális migránst szállított, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink a járművezetőt, valamint az utasait elfogták és előállították. A 30 éves lett sofőrrel szemben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárást indítottak.

Fotók:police.hu

Az esti órákban a Paksi Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együttműködve – az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 134-es kilométerszelvény közelében, a Fácánkerti pihenőben ellenőriztek egy francia rendszámú gépkocsit. A járművet egy 38 éves francia állampolgárságú férfi vezette, aki hét, magukat szír állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink a járművezetőt, valamint az utasait elfogták és előállították. A 38 éves francia férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

A 11 illegális migránst – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőrök mindkét sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsításokban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!