tovább szépült

2021.06.15. 15:00

Megújult a játszótér, használhatják a gyerekek

Nagykarácsony – Tovább szépült, és mindenféle hivatalos csinnadratta nélkül már használhatják is a gyerekek a nekik létrehozott létesítményt az elmúlt szombattól. Egyszerűen nyitva a kapu, bújjatok be rajta!

Balogh Tamás

Talán így van ez jól, hiszen a legfiatalabb korosztály még jól megvan a protokolláris rendezvények nélkül. Egy a fontos a számukra, hogy minél előbb és minél gyakrabban kipróbálhassák a nekik való szerkezeteket, amiket a falu központjában, az iskola közelében és a Közösségi Ház szomszédjában találnak meg.

Ez soha, sehol nem megy ki a divatból Fotók: Balogh Tamás/Dunaújvárosi Hírlap

Játszótér dolgában sokáig elég rosszul állt a település. Igaz, hosszabb időn át rendezett körülmények között működött, de sajnos nem tartották fenn.

Egyedül az óvoda udvarán állt egy, a régi vágású, de jó szándékú brigádmozgalmak kreativitását és lehetőségeit idéző, „atombiztos”, elnyűhetetlen létesítmény, benne a homokozóval, mászókával, mókuskerékkel, egy kis faházikóval, a mérleg- és a hagyományos hintával.

A „régi” sem viselhetné ezt az öregítő jelzőt, inkább korábbinak mondhatnánk, hiszen a 2018-as gyermeknapra adták át. A bővítésére most került sor. A munkálatok március közepén kezdődtek, jó tempóban haladtak, és június 12-én már a megújult formájának (ami minden szabálynak megfelel) örülhettek az odalátogatók.

A „versenypálya”

A kedves létesítmény a bejáratnál található hivatalos táblán olvasható szabályzat szerint a Dózsa György úton lévő bejáraton át a tizennégy éven aluli gyermekek részére látogatható, a nyári időszaktól reggel kilenctől este nyolcig – ősztől már csak hat óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!