TOLNA MEGYÉBŐL

2021.06.03. 09:00

Lett embercsempészt és négy migránst fogtak Dunaföldváron

A rendőrök egy lett embercsempésszel és négy illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

police.hu

A Dunaföldvári Rendőrőrs járőrei 2021. június 3-án 5 óra 45 perckor Dunaföldvár belterületén ellenőriztek egy magyar rendszámú autót. A járművet egy lett férfi vezette. A sofőr négy illegális migránst szállított, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink a járművezetőt, valamint az utasait elfogták és előállították. Az elsődleges intézkedések jelenleg is folyamatban vannak.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!