egész héten buliztak

2021.06.23. 12:00

Az önkéntesek ezúttal is feldobták a hangulatot

Vélhetően mosolyt csalt a Jószolgálati Otthon Közalapítvány munkatársainak arcára a bejelentés, az önkéntesség éve lesz 2021 Magyarországon. Ugyanis náluk már másfél évtizednél is régebben kezdődött az önkéntesek bevonása.

Balla Tibor

2021.06.16. Jószolgálati Otthon Önkéntesek hete fellépő: Digitál egüttes Dunaújváros Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület szabadidő parkja Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – Annak idején a dunántúli régióból elsőként jelentkezett a Jószolgálati Otthon a kezdeményezésre, amely az önkéntesek hetének megvalósítására irányult. Sok idő eltelt, az országos összefogásnak már szinte nyoma sincs, a Jószoliban viszont évről évre, a nyár kezdetekor megtelik élettel az intézmény.

A közkedvelt muzsikus, Horváth János (Dagi) ezúttal is a Gipsy Kings Experience formációval érkezett, így elhozta magával fiait is Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A hagyomány szerint ilyenkor mind a napköziotthonos, mind a bentlakásos intézményben zajlanak a programok, és a hét zárásaként a Jószoli-gálával köszönik meg a segítők munkáját. Idén több ponton is el kellett térni a megszokott menetrendtől. A járványhelyzet miatt esély sem volt a gálát megrendezni, hiszen azt több hónapos előkészítő munka előzi meg, és még az év elején sem remélhettük, hogy lesz lehetőség megrendezni. Ez évben kimaradtak a sorozatból a Bercsényi utcai bentlakásos otthon lakói, hiszen náluk még nem oldották fel a zárlatot. A legszomorúbb oka a programváltozásnak, hogy a közelmúltban távozott az élők sorából Nics Éva, a közalapítvány kuratóriumi elnöke, temetésének napján kegyeleti okból minden esemény elmaradt.

A Gipsy Kings zenéjére szinte mindenki táncra perdült

A hetet stílusosan egy olyan segítő nyitotta meg, aki már az első pillanatokban is ott volt, Nagy Viktória, a Kreatív Stúdió tulajdonosa a kezdetektől fogva kézműves-foglalkozásokkal dobja fel az ellátottak napját. A Szekszárdi Dóra – Terecskei András duó a muzsika hangjaival üdítette fel a hétfő délutánt. A kedd dél­előtti programról csak ennyit írtak közösségi oldalukon: régen táncoltunk ilyen jót! Nem csoda, ifj. Horváth János, Jankó adott ismét műsort. A mozgást Havel Gábor fotóinak nézegetése vezette le. A szerdai napot a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület szabadidőparkjában töltötték Szabó Mónikának köszönhetően. Pucolták a krumplit, rotyogott a bográcsban az ebéd Kecskés Rózsa igazgató fűszerezésével, miközben Suplicz Mihály „Miskapapa” mesélt ízesen. Amikor Horváth János (Dagi) is megérkezett a Gipsy Kings Experience formációval, már nem tudtak ülve maradni, ropta mindenki a táncot a latinos dallamokra. A csütörtök kimaradt, de pénteken ifj. Pálfalvi János mesélt, délután pedig a szokásos zumba következett Délczeg Zsófiával. Az elmaradt két programot ezen a héten pótolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!