mezőföldi meteo

2021.05.21. 19:00

Esős, tavaszias idő lesz Pünkösdkor

Az előrejelzések szerint a hosszú hétvégén 25-27 fokig melegszik a levegő, azonban esőzések tarkítják az előttünk álló napokat

duol.hu

Tavasz és a Duna

Az előrejelzések szerint szombaton napközben fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, délután már több helyen (főleg északon) várható záporeső. 15 és 25fok közötti értékeket mérhetünk. Pünkösd vasárnap erősen felhős, borult lesz az ég, és több helyen valószínű ismétlődő eső, záporeső. Mindössze 15 fok körül várható a csúcsérték.

Pünkösd hétfőn hajnalban néhol ködfoltok képződnek, melyek délelőtt gyorsan feloszlanak és többórás napsütés ígérkezik. Délután megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de kicsi az esély csapadékra. 21 fok köré melegszik a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (met.hu) a következő napokra nem adtak ki figyelmeztető-, vagy veszélyjelzést.

Orvosmeteorológia: Front nem terheli szervezetünket. Az évszakos átlaghoz képest hűvösebb időjárás miatt az arra érzékenyeknél enyhe hidegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek. Általános tünetként vérnyomás-ingadozás, szédülés, fejfájás jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki. A változékony időjárás és az ilyenkor megszokott, átlagosnál hűvösebb idő miatt kedélyállapotunkat a kedvtelenség és a lehangoltság jellemezheti.

forrás:koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!