Minek az ilyen barát?

2021.05.20. 11:00

A nyeremény összegét felvette, de nem adta át

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a sértett által a bankszámlájára utaltatott 860 ezer forint szerencsejátéknyeremény-összeget a számláról felvette, azonban azt nem adta át a sértettnek.

Brousil Csaba

A vádirat szerint a terhelt és a sértett baráti kapcsolatban álltak egymással. A sértett 2020. augusztus 26-án kitöltött egy szerencsejáték szelvényt, és azt élettársa feladta. A szelvénnyel a nő közel 860 ezer forintot nyert, és mivel a nyereményt csak banki átutalás útján tudta átvenni, megkérte barátnőjét, hadd utalja a pénzt az ő bankszámlájára, mivel sajáttal nem rendelkezett. A vádlott úgy határozott, hogy a pénzösszeget megszerzi, és azzal a valótlan ígérettel, hogy a majdan megérkező összeget átadja, tévedésbe ejtette a barátnőjét.

Felfüggesztett börtön is járhat ezért a cselekedetért

A vádlott felajánlotta, hogy az összeget utaltassák az anyja bankszámlájára. A sértett átadta a nőnek a nyertes szelvényt, és a terhelt a nyereményigénylési lap kitöltésével kérelmezte a nyeremény kiutalását. Az átutalt összeget a vádlott felvette, azonban azt nem adta át a sértettnek, azzal hitegette, hogy a pénz nem érkezett meg. A csalással okozott kár a vádemelésig nem térült meg. Az ügyészség vád­iratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta – tudatta lapunkkal a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!