támad a szél

2021.04.06. 07:30

Viharos széllökések is várhatók – figyelmeztet az OMSZ

Kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet.

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Az előrejelzsek szerint a vonuló front miatt még több helyen fordulnak elő a kora reggeli órákban viharos széllökések (~70 km/h), elsősorban a front vonalában. Mögötte is még a délelőtti órákban előfordul egy-egy 60 km/h körüli lökés, majd délutánra tovább mérséklődik a szél (az erős lökések megmaradnak). Délután már legfeljebb csak záporos csapadékban (zápor, hózápor, hódarazápor) fordul elő 70 km/h körüli széllökés.

Fotó: OMSZ

A front csapadékában az eső, zápor mellett havas eső, hó is megjelenik. Mérhető hóréteg legfeljebb a hegyvidéki tájakon fordulhat elő, másutt maximum lepelnyi réteg képződhet (de síkvidéken a latyak a legvalószínűbb). Reggelre a hegységekben lepel – 5 cm-es olvadozó, nedves, tapadó hóra lehet számítani. Napközben a magasabb hegycsúcsok kivételével mindenütt gyorsan elolvad a hóréteg.

forrás:met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!