elképesztő

2021.04.26. 17:00

Van, aki komposztál és van, aki robbanóanyagot tart elásva a kertjében

Címkék#Bomba#kert

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség robbanóanyaggal, robbantószerrel visszaélés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal az 55 éves férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen robbanóanyagokat és robbantáshoz használt készülékeket szerzett meg engedély nélkül.

Dunaújvárosi Ügyészség

Budapest, 2021. január 22. Tûzszerész vizsgál egy világháborús bombát hatástalanítása elõtt a fõvárosi Kerepesi úton 2021. január 22-én. Az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elõ egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva. Ezért a hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

A vádirat szerint a férfi 1997. év környékén fémkeresés közben különböző robbanóanyagokat és robbantáshoz használt készülékeket talált, amelyeket kezdetben a garázsában egy faládában, majd az ingatlanának kertjében elásva engedély nélkül tartott. A vádlottól az engedély nélkül tartott robbanószerek és robbantáshoz használt készülékek lefoglalásra kerültek.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

vezető képünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!