2021. május-június

2021.04.24. 18:00

Kulturális programkínáló és vendégváró események Perkátán

Pekátán a pandémia okozta helyzet miatt, sajnos hónapok óta nem fogadhattak vendégeket a művelődési intézményeinkben. A személyes találkozás hiányában, a közösségi média felületén tudnak csak üzenni a településünk kulturális élete iránt érdeklődőknek.

duol.hu

20190918 Perkáta Perkátai Kastély Múzeum Állandó közlekedési kiállítás Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

A perkata.hu tájékoztatása szerint a Madarak és fák napja alkalmából a Fotók Perkáta élővilágából” címmel pályázatot hirdetünk gyermekek és felnőttek részére egyaránt. A pályázat időtartama: április 21 – május 5. Korábbi, saját készítésű fotókat is elfogadnak. A képeket a [email protected] e-mail címére kérjük elküldeni! A beküldött munkákat a zsűri értékeli és díjazza. Virtuális bemutatás ideje: Május 10-én, a Madarak és fák napján! (Szervező: Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)

Hamarosan részesei lehetünk a május 10-én kezdődő „Közösségek Hete 2021.” országos programsorozatnak. Izgalmas, több korosztályt is megszólító pályázatokkal, könyvtári új platformmal, valamint a Könyv-Vár projekt munkálatait bemutató virtuális sétával készülünk. (Szervező: VELED az ifjúságért – Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, Perkátai ÁMK, Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)

Rendezvénytervek júniusban!

Trianon 100. évfordulójára emlékezünk 2021-ben is! Emlékelőadásra várjuk az érdeklődőket a Győry-kastélyba, a Trianon emlékkiállítás termébe!

Előadó: Horváth Béla történész. Tervezett időpont: Június 4. 17 óra.

(Szervező: Perkátai ÁMK és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület)

A zene ünnepén, június 21-én virtuális összeállítással emlékezünk meg a jeles zeneszerzők születésének kerek évfordulójáról: a 210 éve született Liszt Ferencről, a 140 éve született Bartók Béláról, és a 100. évforduló alkalmából, Cziffra György zongoraművészről. (Szervező: Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár)

Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak kiállítása a Győry-kastélyban. A bemutatás tervezett ideje: Június közepe. (Szervező: Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)

Továbbra is ajánljuk a Baracson élő Berzai Zsuzsanna, szülőfalujában: Perkátán bemutatott festményeinek a virtuális tárlatát: „Keresem az utam” címmel. Megtekinthető az alábbi linken: " target="_blank">

A Győry-kastély kiállítótermében kiállított festményeket a nyitás után még személyesen is megtekinthetik az érdeklődők.

Addig is kövessenek bennünket közösségi médiafelületinken, hogy jókedvet ébreszthessünk, és kikapcsolódást nyújthassunk a virtuális programjainkkal és a pályázatainkkal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!