Teljes kapacitással?

2021.04.29. 14:00

Június 15-én nyithat az élményfürdő

Brousil Csaba

20200714 Dunaújváros Újra nyit az Aquantis élményfürdő - polgármesteri bejárás Fotós: Zsedrovits Enikő ZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mezei Zsolt elmondta, hogy annak ellenére, hogy még nincs strandidő, az önkormányzat és az üzemeltetéssel megbízott DVG Zrt. már elkezdte az élményfürdő nyári nyitásának előkészületeit. Hangsúlyozta, hogy terveik szerint idén teljes kapacitással szeretnék üzemeltetni a fürdőt, nem úgy mint tavaly, amikor csak a külső medencéket nyitották meg a látogatók előtt. Hozzátette, hogy ez függ a járványhelyzet alakulásától is.

Szabó György ezt annyiban módosította, hogy akkor tudnak a terveik szerint teljes nyitást végrehajtani, ha a különböző vízminták elemzése és értékelés után az ÁNTSZ engedélyek megérkeznek, ugyanis ezek átfutási ideje egy hónap is lehet. Hangsúlyozta, hogy a pandémia miatt háromnegyed éven át szünetélt az élményfürdő működése, így a nyitás előtt az összes műszaki berendezést át kell nézniük, meg kell vizsgálniuk. Elmondta azt is, hogy több medencében javítási munkálatokat is kell végezniük, de „ha törik, ha szakad” június 15-én nyitnak, de elképzelhető, hogy nem teljes kapacitással.

Az uszoda nyitásával kapcsolatban elhangzott, hogy a kormány által ígért újabb nyitási hullámban – ami akár már a hét végén is megvalósulhat – megnyitják az uszodát azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ezek az igazolványok valamilyen személyazonosító okmánnyal együtt lesznek érvényesek. Az üzemeltető feladata lesz ezek ellenőrzése, tehát a beengedésnél az uszoda személyzete elkérheti a személyi igazolványokat is. Fontos kihangsúlyozni, hogy az az igazolás amit az emberek az oltáskor kapnak papír alapon, az nem egyenértékű a védettségi igazolvánnyal, ami egy plasztik kártya. Az uszodába való belépéshez a plasztik kártyára lesz szükség, ennek hiányában nem lehet belépni az intézmény belső területeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!