skatepark

2021.04.06. 18:00

Földmunkák és trükkök

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – A Városháza téren a virágládákra akasztott táblák hirdetik, az utcai sportok kedvelői az arra kijelölt helyen, az egykori vidámparkban kialakított extrémsport-parkban hódolhatnak szenvedélyüknek, és csiszolhatják tovább tehetségüket. A borús, szeles húsvétvasárnap kora délutánon még bőven nincs telt a ház a 2019 őszén átadott pályán.

A láthatóan rutinosabb gördeszkások, rolleresek, bringások és az óvatosabb trükkökkel még csak most ismerkedők békésen osztoznak a kihívások sokaságát kínáló, a vidámpark régmúltját idéző „pók” csápjai alatt található betonon. A pálya mellett álló épület mögött pedig kézi erővel komoly földmunkák zajlanak:

 

– Még a park építésekor jeleztük, ha lehetőség van rá, szeretnék egy úgy nevezett földes dirtpályát főként a bringásoknak. A föld most megérkezett, a szükséges faanyagot saját forrásból fedezzük. Az általunk tervezett pálya kialakításához jó pár köbméter földet meg kell mozgatni, ezen munkálkodunk jelenleg. Bár bizonyára sokan szeretnék majd használni, a lapátot és talicskát megmarkoló kézből már kevesebb van, de aki jön, az melózik rendesen. A fából készült ugrató 180 centiméter magas lesz 65 fokos dőlésszöggel, ehhez kapcsolódik majd egy érkező pályarész is. E dirtpályán már professzionális trükköket is elő lehet majd adni reményeink szerint – adott gyorsjelentést az aktuális munkálatokról helyi utcai extrém sport ismert alakja, Köller János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!