a helyi kórház két munkatársa is a díjazottak közé kerülhetett

2021.04.09. 11:00

A Covid-ellátásban dolgozók száz legjobbja

A Szent Pantaleon Kórház két munkatársa, dr. Kővágó Levente és Szente Gabriella is megkapta az Év Covid Dolgozója díjat.

Molnár Emese

Fehérgyarmat, 2021. április 3. Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez. MTI/Balázs Attila

Fotó: Balázs Attila

A pénzbeli támogatással járó elismerés előzménye a Ficzere Andrea orvos által megálmodott fogjunkossze.hu adománygyűjtő és közvetítő oldal. Egy évvel ezelőtt indították annak érdekében, hogy segítsék azon egészségügyi munkavállalókat, akik a Covid-ellátásban dolgoznak értünk. Sokféle felajánlást fogadnak, bárki adományozhat, amivel kifejezheti háláját a hétköznapi hősöknek. A támogatókhoz csatlakozott idén a Duna Bonum Alapítvány is, amely 100 millió forintot ajánlott fel a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban a Covid-ellátás terén helytálló kórházi dolgozók számára. Ekkor indította el a három szervezet közösen a szavazást: bárki szavazhatott arról, hogy ki legyen az év orvosa, szakdolgozója és nem ágy melletti kórházi dolgozója. A voksolás március 19-én zárult, a Magyar Kórházszövetség elnöksége pedig összesítette a hétezer szavazat eredményét, és március 29-én kihirdette a nyerteseket. Összesen 94 szakember részesült elismerésben. Megyénk két kórházának négy kollégája is szerepel a díjazottak között. A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet két munkatársa kapott díjat: dr. Kővágó Levente, az infektológiai osztály főorvosa és Szente Gabriella szakdolgozó. A Fe­jér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház két munkatársa, Szúnyog Attila András orvos és Varga Dóra szakdolgozó is kiérdemelte a díjat.

Egy alapítvány százmillió forintot ajánlott fel a díjazásra Fotó: MTI/BA

A fogjunkossze.hu adománygyűjtő oldalon azt írták, hogy a kezdeményezést folytatják, keresik az Év Covid Kollektívája-díj jelöltjeit: olyan egységekre várnak szavazatokat, amelyek élen járnak a járvány elleni küzdelemben. További információkkal később szolgálnak.

A koronavírus központi tájékoztató oldalán csütörtökön arról számoltak be, hogy folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 millió 608 ezer 84 fő. Vasárnapig folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak beküldését a kórházi oltópontokra, ahol most Pfizer- és Szputnyik-vakcinákkal tudnak oltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!