A veszélyhelyzet alatt sem tétlenkednek Kulcson

2021.03.18. 16:00

Útfelújításra és csapadék víz elvezetésre pályáznak 155 millióért

Mint azt már megszokhattuk Kulcs község hivatalos közösségi média oldalán a település vezetése rendszeresen tájékoztatja a lakosságot az intézkedéseiről, pályázati munkákról és eredményekről.

Török Tímea

Fotó: Digitlis Kparchvum - http://dka.oszk.hu - DKA-017686

Jobb Gyula polgármester március 16-i közleményének az az apropója, hogy mint írja, Kulcs Községi Önkormányzat és Polgármesteri Hivatal a veszélyhelyzet alatt is folyamatosan végzi munkáját. A nemzeti ünnepet megelőző héten két pályázati dokumentációt készítettek el és nyújtottak be a forrást kezelő hatóságok felé.

Jobb Gyula így fogalmaz közleményében:

Jobb Gyula, Kulcs polgármestere
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

- Benyújtottuk a helyi önkormányzatok felhalmozási célú kiegészítő támogatásai tárgyú, az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések című pályázatot. A pályázat keretében az önkormányzat a Kulcs, 3103. helyrajzi szám alatti és a Sőtér sétány elevezésű út 1-15-ig számozott ingatlanok előtt terjedő szakaszán kíván aszfaltozással út felújítást elvégezni. A település vezetése 20 millió forint támogatást igényelt, amelyhez az önkormányzat a 2022. évi költségvetése terhére 3,5 millió forint önerőt biztosít, ha az igényelt támogatást elnyerjük. A Sőtér sétány további részén történő felújítást a 2020. év december végén elnyert támogatásból fogjuk megvalósítani még az idei év folyamán.

Szintén elkészült és benyújtottuk kollégáimmal a Települési környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztések című pályázati felhívásra a TOP-2.1.3-16-FE1-2021-00019 számú, Kulcs felszíni csapadékvíz elvezetése című támogatási kérelmet. E kérelem tartalmazza a Bartók Béla utca, a Temető utca és a Deák Ferenc utca Bem utcától déli irányba történő csapadékvíz elvezetését és a szükséges munkálatokat követően az utcák leaszfaltozását. Erre a célra 135 millió forintot igényeltünk, amelyhez nem szükséges önerőt biztosítanunk– olvasható a közleményben.

-A tendereket benyújtottuk és reméljük, hogy a forrást kezelő irányító hatóság döntése kedvező lesz, így majd ezek a tervezett beruházások is megvalósulhatnak- összegzett végül a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!