figyelmeztet az OMSZ

2021.02.12. 07:00

Többnyire derűs, de csípős hideg idő lesz a hétvégén

Az előrejelzések szerint az előttünk álló napokban marad az extrém hideg, napos időjárás.

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock-Studio

Figyelmeztet az OMSZ

Fotó: MET.hu

Akik az időjárás jopbbra fordulásában reménykedtek, rossz hírrel kell szolgálnunk, uganis az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának tájékoztatása szerint pénteken marad az extrém hideg időjárás. Napközben újra lehet számítani erős, néhol viharos közeli lökésekre. Emiatt főleg az északkeleti vidékeken (Hernád, Bodrogköz, Nyírség), a Dunántúl egyes részein és a főváros környékén továbbra is előfordulhatnak hóátfúvásos szakaszok, emiatt több megyére, köztük Fejérre is figyelmeztető előrejelzést adtak ki.

A hétvége hátralevő részében többórás napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Friss, fagyos, de derűs időnk lesz. Változatlanul erős lesz az északi, északnyugati légmozgás. Reggelente -15 és -5, délutánonként -6 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia: Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki.

Továbbra is óvatosan közlekedjenek

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban teljes kapacitással, összesen 850 munkagéppel, szükség esetén 130 hómaróval továbbra is 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan, ütemezetten végzi majd országszerte a hóeltakarítási és síkosság-mentesítési munkákat. Ezzel együtt is fontos, hogy nagy odafigyeléssel közlekedjen, aki útnak indul.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-teli-idojaras-miatt-fokozott-odafigyelesre-van-szukseg-4136356/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!