Bee-Bot

2021.02.22. 09:00

Játékos tanulás a suliban Zümivel

Molnár Emese

A Szabó Magda Református Iskola pedagógiai programját összehangolta az IKT alapú kompetenciafejlesztés céljaival (az IKT az oktatásban elsősorban az oktatás kibernetikai, rendszerelméleti, kommunikáció-elméleti alapokon történő megtervezésének átfogó pedagógiai stratégiája, amely biztosítja a tananyag hatékony elsajátítását, korszerű információhordozó anyagok, eszközök es módszerek együttes felhasználásával). Informatika tagozatos iskolaként fontosnak tartják, hogy már az első osztálytól kezdve a különböző tantárgyak oktatása közé beépítsék a robotikát is.

A „Zümi”, avagy a Bee-Bot egy egyszerű és gyerekbarát kivitelezésű, programozható játékrobot. Tökéletes eszköz a tanárok kezében az irányok, a programozás alapismereteinek játékos elsajátításához, valamint matematikai műveletek, írás, olvasás gyakorlásához, vagy akár a környezetismeret tanításához. Múlt szombaton belső módszertani képzést szerveztek a robotika témájában, amelyben segítségükre volt Dérné Veresegyházy Erika tanító, oktatási tananyagfejlesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!