ALTERNATÍV, DE MŰKÖDHET

2020.12.13. 09:00

Forradalmi ötlet átvételével próbálkoznak Pusztaszabolcson

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a települések életében mindenhol fontos szerep hárul a biztonságos közlekedésre, s ezek közül az egyik legfontosabb a jelzőlámpás kereszteződések és az utánuk felfestett zebrák közötti összhang.

Korony Tamás/FMH

Pusztaszabolcs városa ebbe az irányba próbál előrelépni. A település a közösségi oldalán osztotta meg az azóta már a gyakorlatban is alkalmazott tervet. A közlemény szerint a sok zebrás gázolás hatására egy gödöllői férfi (aki külföldi minta alapján honosította a zászlós zebra kifejezést, amit mára több nagyvárosban is megvalósítottak országszerte – a szerk.) idehaza forradalmi ötletét próbálják átvenni Pusztaszabolcson is, ahol Pupp József képviselő karolta fel a tervet, és vitte a megvalósításig.

Három zebrához már kihelyezték a kis zászlókat, melyek használata rendkívül egyszerű: a gyalogos a zebra egyik végén kihelyezett tartóból kiveszi a fényvisszaverő zászlót, az átkelés közben maga elé tartja, majd a másik oldalon lévő tartóba teszi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!