mezőföldi meteo

2020.11.13. 17:00

Nincs új a nap alatt – marad a borongós, ködös idő a hétvégén is

Az előrejelzések szerint marad az erősen felhős, párás idő, sűrű ködfoltokkal, elszórtan szitálással. Kevés, rövid ideig tartó napsütéssel.

duol.hu

A levélnek a komposztban a helye

Fotó: Pixabay

Szombaton folytatódik a hidegpárnás időjárás: erősen felhős, vagy borult lesz az ég, pára-, illetve ködfoltok sokfelé lehetnek. Szitálás, ködszitálás bárhol előfordulhat. A csúcsérték 9°C körül alakul. A légmozgás gyenge marad, csak az Alföldön élénkülhet meg átmenetileg a délkeleti, keleti szél.

Vasárnap reggelre sokfelé képződik sűrű köd, mely néhol akár egész nap jellemző lehet. Marad egyébként az erősen felhős, vagy borult ég. Átmeneti napos időszakok esetleg a nyugati tájakon lehetnek. A délkeleti szél megélénkül. 5 és 12 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők – az átmenetileg kissé derűsebb vidékeken lehet enyhébb idő.

Orvosmeteorológia: Front nem terheli szervezetünket. Sokfelé borongós, tartósan ködös, hideg idő várható. Az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes rétegesen öltözködni. A krónikus légúti megbetegedésekre is kedvezőtlenül hat a hajnali alacsony hőmérséklet és a ködös idő, mely leginkább az asztmásokat viselheti meg

forrás:koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!