Számos rangos elismerést adtak át az ünnepi szenátusi ülésen

2020.09.07. 11:00

Rendhagyó tanévkezdés a dunaújvárosi campuson

Ünnepi szenátusi értekezlet keretén belül rendhagyó tanévnyitót tartott szeptember 1-jén a Dunaújvárosi Egyetem.

duol.hu

Az intézmény lapunknak küldött közleménye kiemelte: „Minden év szeptember első napja a magyar felsőoktatás napja, így számunkra ez egy kimagaslóan fontos ünnep. A hallgatók és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében a Dunaújvárosi Egyetem a szeptemberi ünnepélyes szenátusi ülés keretében rendezte meg a 2020/21-es tanévnyitót. Az eseményen az előírásoknak megfelelően csökkentett létszámmal, kötelező maszkhasználattal vettek részt a meghívottak.”

A szenátusi üléssel egybekötött tanévnyitón dr. András István rektor beszámolt az elmúlt hónapok kihívásairól és az intézmény intézkedéseiről. Beszédében megszólította az első éves hallgatókat, valamint megköszönte, hogy szép számban jelentkeztek és nyertek felvételt az egyetem valamely képzésére. Kiemelte, a Dunaújvárosi Egyetem továbbra is szem előtt tartja a hallgatói sikeresség támogatását és a gyakorlatorientált képzés kivitelezését. Ennek érdekében az egészségügyi intézkedésekhez igazodva, a Dunaújvárosi Egyetem 2020 szeptemberétől az elméleti kurzusokat digitális online formában, bizonyos képzések esetében a labor és gyakorlati tantárgyakat pedig tömbösített, kis létszámú csoportokban tartja meg a félév második felében.

Az elsőéves hallgatók képviseletében az esküt a HÖK elnöke, Tóbiás Anett tette le dr. András István rektor előtt Fotó: DUE

A rektori köszöntőt követően az elsőéves hallgatók esküjét – idén rendhagyó módon – a hallgatók képviseletében Tóbiás Anett, a Hallgatói Önkormányzat elnöke tette le.

Az ünnepség az elismerések átadásával zárult. A Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia- és Kutatóközpont kialakításában és az intézmény hatékony működése érdekében végzett támogató munkásságáért Címzetes egyetemi docens címben részesült Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkára.

A Dunaújvárosi Egyetem és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. együttműködésében végzett szakmai támogatásáért, az intézmény konzisztóriumi elnökeként nyújtott támogató tevékenységéért a Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára címben részesült Pekárik Géza, az MVM Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és a Dunaújvárosi Egyetem Konzisztóriumának elnöke.

Pályája során a Dunaújvárosi Egyetem tevékenységét és fejlődését segítő intézkedéseiért továbbá elért sikereiért a Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára címben részesült Tóth Ferenc, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatósági tagja.

A Dunaújvárosi Egyetem a tananyag összeállításában, a projektek koordinálásában, és a hallgatók támogatásában végzett kiemelkedő munkásságáért rektori dísz­oklevélben részesült Harrer Ágnes Krisztina, az Evosoft Hungary Számítástechnikai Kft. Minőségügyi Csoportvezetője.

(forrás: uniduna.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!