kitüntetések a megyenapon

2020.09.19. 15:00

Fejér Megye Díszpolgára lett dr. Müller Cecília

Díszközgyűléssel kezdődött a Megyenap Etyeken, a Látogatóközpont dísztermében, ahol a „Fejér Megye Díszpolgára” kitüntető címet: Dr. Müller Cecília és Dr. Mezőszentgyörgyi László vehette át Dr. Molnár Krisztiántól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől.

duol.hu

Fotó: Skobrak Denes

A Himnusz éneklésével vette kezdetét a Fejér Megyei közgyűlés Megyenapi díszközgyűlése Etyeken, a Látogatóközpontban a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

A közgyűlésen ünnepi beszédet mondtak az elnökségben helyet foglaló: Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője, a Megyenap házigazdái: Zólyomi Tamás, Etyek Nagyközség polgármestere és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Az ünnepi közgyűlésen több rangos elismerést átadtak, köztük a „Fejér Megye Díszpolgára” kitüntető címet is. Az idei évben Dr. Molnár Krisztián Dr. Müller Cecília tisztifőorvosnak és Dr. Mezőszentgyörgyi Lászlónak, a megyei versenysportban elért eredményeiért.

Fotók: fejer.hu

Az ezt követő ünnepi műsorban az etyeki Rosmarin kórus és a Hosszúlépés Kulturális Egyesület táncosai, valamint Ribli Ilona csellóművész működtek közre.

A Megyenapot kísérő szabadtéri programokon, a Megyekorzón bemutatkoztak helyi, saját készítésű termékeikkel Fejér megye őstermelői, kézművesei a Magyar-kút környezetében. A Fejér Megyei Értéktár Pikniken, a „Hungaricum kincsesláda” interaktív játéktéren minden korosztály kipróbálhatta az ügyességi, logikai és memóriafejlesztő játékokat, a „MINTAKincstárban” pedig játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel a magyar népművészet formavilágát. A színpadon az etyeki hagyományőrző és kulturális csoportok mutatkoztak be a látogatóknak. A Fejér Termék Bizottság döntése alapján átadták a Megyekorzó legszebb standja és a Közönség Kedvence elismeréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!