A tanfolyam ingyenes

2020.08.27. 19:00

Szeptembertől újra szülésfelkészítő tanfolyam

Szeptember 8-án kedden, 15 órától ismét kezdődik a szülésfelkészítő foglalkozás, a kórházunk földszintjén lévő auditóriumban.

duol.hu

2020.03.18. sürgőségi betegfelvétel előszűrő sátor Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A programhoz menet közben is lehet csatlakozni, minden érdeklődő várandós kismamát, szeretettel várnak a program szervezői, a szülészet nőgyógyászati osztály dolgozói.

A hagyományoktól eltérően a jelen járványügyi helyzet miatt kérjük, hogy a programon a kismamák kísérő nélkül jöjjenek. Felhívjuk a kismamás figyelmét arra, hogy a kórház területén a maszk használata kötelező.

A kismamák és a leendő apák életében, kiemelkedő esemény a szülés, a várandósság. Egy nő jelentős testi és lélektani változásokon megy keresztül ebben az időszakban. Ezen változások megértéséhez, megkönnyítéséhez nyújt segítséget a szülészet-nőgyógyászati osztályunk szervezésében megvalósuló szülésfelkészítő tanfolyam. A tanfolyamra látogatók azon túl, hogy megismerhetik az osztály dolgozóit, az előadások meghallgatása közben, vagy utána választ kapnak az őket foglalkoztató kérdéseikre.

Az osztály dolgozói minden várandós kismamának ajánlják a tanfolyamot. Az első előadás 2020. szeptember 8-án kedden 15 órakor kezdődik a kórház földszintjén lévő előadótermében az auditóriumban.

Témakörök a foglalkozásokon:

  • Élettani változások, életmód és vizsgálatok a várandósság alatt
  • Szülés-élettani szülés
  • Szülés-együttszülés
  • Fájdalomcsillapítás a szülészetben
  • Szoptatás jelentősége
  • Az újszülött ellátása
  • Várandósság, szülés, születés a magzat és az apa oldaláról
  • Gyermekágyas időszak
  • A foglalkozásokra látogató kismamák, szakemberek interaktív kiselőadásait hallgathatják meg, majd tőlük kaphatnak válaszokat kérdéseikre. Találkozhatnak: szülész orvossal, védőnővel, szülésznővel, pszichológussal és csecsemős nővérrel.

    A tanfolyam az előző alkalmakhoz hasonlóan ingyenes és nem kell előre bejelentkezni!

    Minden érdeklődő kismamát szeretettel várnak a szervezők!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!