a perkátai versenyzők kiválóan szerepeltek

2020.08.31. 16:00

Megtartották a IV. Regionális Perkátai Párlatverseny eredményhirdető gáláját

duol.hu

Az elmúlt hétvégén, immár hagyományosan a Győry-kastélyban történt meg a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Regionális Perkátai Párlatverseny Pavlicsek Csaba és Göldner Emil versenyigazgatók szervezésében. A járványhelyzet miatt hosszú idő telt el a március közepi zsűrizés óta, de a szervezők mindenképpen szerették volna méltó módon köszönteni a díjazottakat. Több mint 500 arany-ezüst-bronz minősítést osztott ki a Fabulya Attila által elnökölt zsűri, emellett több újdonság is volt az előző versenyekhez képest. Az eddigi 20 pontos bírálati rendszerről a cizelláltabb 100 pontos rendszerre váltottak, az aranyminősítést elnyert tételeket a zsűri újraértékelte, és amennyiben elérték a 96 pontos határt, akkor idén először platinaminősítést is kaptak. A versenyigazgatóság a legjobb perkátai pálinka cím kiválasztását egy független zsűrire bízta, illetve az idei évben egy gyümölcsöt, konkrétan az almát választották ki az év gyümölcsének, amely közül került ki az év pálinkája.

A település honlapja szerint az elmúlt évekhez hasonlóan a hazai, azaz a perkátai versenyzők kiválóan szerepeltek, hiszen Balogh Zsolt, László Norbert, Lengyel Gábor, Nedves Tibor, Oláh-Rác Linda, Papp Ferenc és Rác János is kiválóan szerepelt. Az év perkátai pálinkája címet László Norbert nyerte el irsai törköly párlatával. Az ígéretek szerint tavasszal már az ötödik perkátai verseny következik!

forrás:perkata.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!