Autóőrszem – rendszámalapú üzenetküldésre van lehetőség az applikációval

2020.08.24. 08:00

Hogyan figyelmeztessük az autóst?

Ügyeink intézésekor, munkába menet, vagy hazafelé, amikor leparkoljuk az autót, előfordulhat, hogy égve hagyjuk a világítást, az ablakot elfelejtjük felhúzni.

Kállai Félix

Fotó: RossandHelen

A közösségi médiában gyakran figyelmeztetik egymást a jó szándékú emberek a mulasztásra, ami nem várt következményekkel is járhat. A csoportba felrakott figyelmeztetés nem mindig jut el a címzetthez. Egy rosszul belőtt fotó pedig elárulhatja a tolvajnak a kocsi helyzetét. A jó szándék tehát nem mindig eredményes, sőt, kárunk is lehet belőle.

Mit lehet tenni? Hogyan figyelmeztessük az autóst? Talán ezek a kérdések és gondolatok adták az ötletet ahhoz az új applikációhoz, amely immáron elérhető a segíteni szándékozó embereknek.

Autóőrszem – mit tud az alkalmazás?

Egyedülálló és nagyon hasznos, hogy a jármű tulajdonosát sms-ben értesíthetjük Fotó: Facebook

A mobilprogram Androidon és IOS rendszerű telefonon is működik. Le kell tölteni, majd egy rövid regisztráció után használhatjuk is.

Rendszám alapú üzenetküldésről van szó. Égve maradt a lámpa, leeresztett a gumi, nyitva maradt az ajtó, lehúzva maradt az ablak stb. A rendszámot beírva kiválasztjuk az üzenetet, vagy sajátot írunk és a rendszám tulajdonosa azonnal értesül a problémáról és gyorsan tud cselekedni, a küldő személye pedig titokban marad. Egy személy több rendszámot is tud regisztrálni, és a rendszám üzeneteit az általunk megadott személyek is megkaphatják. Ha több autót többen használunk a családban, ez igazán hasznos lehet. A riasztás után értékelni tudjuk hasznosság szerint az üzenetet, így kiszűrhetők és kitilthatók a vicceskedő üzenetküldők. Egy felhasználó egy nap alatt maximum 100 üzenetet tud küldeni.

A tulajdonos azonnal értesül a problémáról és gyorsan tud cselekedni

Kedves olvasónkkal, Zsolttal kipróbáltuk az alkalmazást. Megadta a rendszámát, én pedig üzenetet küldtem az Autóőrszemen keresztül. Szinte azonnal megkapta ezt a figyelmeztetést. Elmondta, hogy nagyon hasznos programnak tartja. Különösen jó ötletnek tartja a matricát, amellyel megjelölhetjük az autónkat, így az üzenet küldője biztos lehet abban, hogy a figyelmeztetése célba ér. Az alkalmazás kevés helyet foglal a telefonon. Használata egyszerű és praktikus. Zsolt úgy véli, van még fejlesztésre lehetőség. Az üzenet olyan hanggal érkezett, mint egy sms, amire nem biztos, hogy odafigyelt volna egyből. Véleménye szerint, ha egyedi figyelmeztető hangot be lehetne állítani, akkor sokkal jobb lenne az alkalmazás, de így is remekbe szabott mobilprogramról van szó. Úgy véli, minél több autós telepíti az alkalmazást, annál biztosabb, hogy segíteni tudunk egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!