Zumbázás, kutyás bemutató és vízi mulatság

2020.08.27. 12:00

Egynapos gólyatábort szervezett a Széchenyi

A járványügyi helyzetet és a szükséges óvintézkedéseket szem előtt tartva szervezte meg egynapos gólyatáborát a Széchenyi István Gimnázium.

Molnár Emese

Fotó: LI

A rendezvény főszervezője Balogh Dávid, a DÖK (diákönkormányzat) patronáló tanára volt. Mint mondta, százöt első éves diák érkezett a táborba, és mintegy hatvan felsőbb évfolyamos gimnazista is részt vett a foglalkozáson, hogy igazán jó hangulatban, vidáman teljen a program. Büszkék arra, egyre több tanulójuk jelentkezik segítőnek, ami megmutatja azt is, hogy milyen összetartó közösségről van szó. A DÖK elnöke, Dudás Máté és helyettese, Jánosi Hanna beszámolt arról, hogy kisebb csoportokra osztották az elsősöket. Fontos szempont volt, hogy más-más osztályba járók alkossák a csapatokat azért, hogy ne csak a saját osztálytársaikat, hanem az egész évfolyamról ismerhessék meg egymást a diákok.

 

Több állomás várt az újakra az iskola egész területén, így miközben végrehajtották a játékos feladatokat, felfedezhették az intézményt. Zumbázás, kutyás bemutató és vízi mulatság is szerepelt a közösségépítő programok között.

A járványügyi helyzet miatt a hagyományoktól eltérően, online formában tartották meg a ballagást az előző tanév végén, de szerettek volna személyesen is búcsút venni végzős diákjaiktól, így most vasárnap, augusztus 30-án 17 órakor pótballagást tartanak a gimnázium udvarán.

Nagy örömükre szolgál, hogy a már egykori tanulóik döntő többsége jelen lesz a ceremónián, összességében mintegy 250 fős rendezvénnyel számolnak. Aztán szeptember 1-jén megkezdődik a tanítás, évnyitót nem tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!