tervek vannak

2020.07.11. 09:00

Megszűnik a helyi Széchenyi gimi kollégiuma

Lapunk szerkesztőségébe beérkezett, nem hivatalos információk szerint a Dunaújvárosi Tankerületi Központ ez év szeptemberétől nem kívánja üzemeltetni a Széchenyi gimnázium kollégiumát, így az jogutód nélkül megszűnik. Ennek az információnak jártunk utána.

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

Amit a témáról kezdetben tudtunk, az nem tűnt elégségesnek, és a forrást sem tekinthettük hivatalosnak, így a legfőbb illetékeshez, a Dunaújvárosi Tankerületi Központhoz fordultunk kérdéseinkkel, azaz annak vezetőjéhez, Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsannához. Érdeklődésünkre a következő választ kaptuk: „A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Tagintézményének megszüntetését a Dunaújvárosi Tankerületi Központ kezdeményezte a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal való egyeztetést követően. A kollégiumban elhelyezett gyerekek döntő többsége a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum által fenntartott iskolák tanulója, és a szakképzési centrum valamennyi gyermek részére tud férőhelyet biztosítani az általa fenntartott két, dunaújvárosi kollégiumban.

Más fenntartó nem kereste meg a tankerületet a további működtetés szándékával, ezért a kollégium 2020. szeptember 1-i hatállyal jogutód nélkül megszűnik...” Hogy meglegyen az úgynevezett „double check”, felkerestük a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot is, hogy halljuk az ő verziójukat is. Piros Mariann kancellár asszony teljes mértékben alátámasztotta a tankerülettől már hallottakat.

A város visszakapja az ingatlant Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mi lesz az épülettel?

Természetesen rákérdeztünk erre is, a tankerületnél azt mondták: mivel az intézmény jogutód nélkül szűnik meg, így az ingatlan a tulajdonos Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának vagyonkezelésébe kerül. Tehát visszaszáll az önkormányzatra. Felkerestük Medgyesi Miklóst, az önkormányzat sajtószóvivőjét, hogy szélesítse ismereteinket ebben a témában. A következő választ kaptuk: „A hír igaz, a város visszakapja az ingatlant. Komoly terveink vannak vele, amiről zajlanak a tárgyalások, erről viszont egyelőre nem szeretnék többet mondani.” Illetve ígéretet kaptunk későbbi, részletes tájékoztatásra.

Itt tart tehát ez az ügy, kíváncsian várjuk a további fejleményeket, amelyekről újabb cikkben számolunk majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!