Lakossági tájékoztatót adott a Szent Pantaleon Kórház

Mint ahogy már tájékoztattuk Önöket, központi utasításra a többi kórházhoz hasonlóan intézményünk is rendkívüli intézkedéseket léptetett életbe a koronavírus járvány terjedésének lassítására és az egészségügyi ellátó kapacitás megőrzésére.

pantaleon.hu

2020.03.18. sürgőségi betegfelvétel előszűrő sátor Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Forrás: archív

Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az alábbiakban tájékozódhatnak a lakosságot érintő intézkedésekről szóló információkról:

 • A járóbeteg-tevékenységünket a Rendelőintézetben végezzük, ez alól kivételt képez a sürgősségi ambulancia, a traumatológiai sürgősségi ambulancia, az urológia, a kardiológia, a gasztroenterológia, a pszichiátria, a röntgen, CT és ultrahang diagnosztika, melyek az eddigi helyükön működnek. A Rendelőintézet 1. szintjére költözött az EKG. A pulmonológiai, a nőgyógyászati és NST vizsgálatok a Rendelőintézet 3. szintjére költöztek, a szakrendelések telefonszámai nem változtak. A bőrgyógyászati ellátás csütörtöki napokra korlátozódik. A tüdőszűrés és más szűrési tevékenység szünetel. Ezek az ellátási formák is hangsúlyozottan csak sürgősségi eseteket fogadnak.2. A CT és röntgen leletek kiadása ideiglenesen a Rendelőintézet recepcióján történik munkanapokon 7-15 óra között.

 • 3. A sürgősségi osztályon tilos az átjárás. A sürgősségi és az infektológiai osztályra belépő betegek azonnal sebészi maszkot kapnak.

  4. A helyi katasztrófavédelemmel együttműködve felállítottuk a beléptető sátrat, melyen keresztül a kórház sürgősségi betegfelvétele valósul meg. Innen célzott kérdések és néhány egyszerű alapvizsgálat (testhő, szívfrekvencia, oxigén telítettség mérés) után megfelelő helyre irányítjuk a beteget.

  5. A betegek beléptetése a kórházi főépületbe kizárólag a sürgősségi bejáratokon keresztül történik (a híd alatti, illetve az új blokk bejárata és pszichiátria). Az aulai (hídon keresztüli) bejárást a betegek részére megszüntettük.

  6. A látogatási tilalom ideje alatt az akut felvételre kerülő betegek részére névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátott, a napi személyi higiéné fenntartásához nélkülözhetetlen termékeket tartalmazó csomag bejuttatására van lehetőség az intézmény főportáján keresztül. Egyéb csomagküldésre nincs lehetőség.

  7. Mind a személyzet, mind a pácienseink közös érdeke, hogy a koronavírus fertőzés terjedését megállítsuk, az ellátó személyzet a várható esetszám növekedés idején is rendelkezésre tudjon állni, ezért nyomatékosan kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe a Kórház-Rendelőintézet szolgáltatásait.

  A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (06-80-277-455, 06-80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.

  Kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!