segítsen aki teheti

2020.04.06. 09:00

A katolikus karitász várja a nagyböjti adományokat

A Pentele Katolikus Karitász Alapítvány elsősorban személyes kapcsolattartással, ruhaadományokkal és élelmiszerrel segíti a rászorulókat.

duol.hu

A saját gyűjtések mellett, főként az országos karitász és az Élelmiszerbank által szervezett bolti akciók során, évente többször történik tartós élelmiszer továbbítása a nyilvántartásban szereplő rászorulók részére. Ezenfelül a Duna sori nyugdíjasházban imaórára, szentmisére kísérik a betegeket.

A járványügyi vészhelyzet éppen a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés kellős közepén érte a dunaújvárosi karitász szervezetet. Mivel a Krisztus király templomban nem tudnak fogadni tárgyi adományokat (élelmiszert, ruhát), pénzadománnyal lehet segíteni jelenleg a karitászt, az alábbi számlaszámon: Pentele Katolikus Caritas Alapítvány 11736037-20542366, a megjegyzés rovatba írják be: „nagyböjti élelmiszergyűjtésre”. Az itt gyűlő pénz nem kerül központosításra, azt teljes egészében helyben használják fel a járvány alatt és utána is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!