múzeumi felhívás

2020.04.12. 17:00

70 éves a város – „... hétszáz nap alatt város született a kukoricaföldek helyén”

A város építésének 70. évfordulója alkalmából a múzeum időszaki kiállítást tervez, melyen a város korabeli életét fogjuk bemutatni, az első határozat megszületésétől egészen addig, míg 1961. november 24-én átkeresztelték a várost Dunaújvárosra.

duol.hu

A dunaújvárosi Intercisa Múzeum egy felhívással fordul Önökhöz

Kérjük, jelentkezzenek mindazok, akiknek vannak személyes emlékeik ebből az évtizedből, részt vettek az építkezésen, a városba jöttek dolgozni-lakni és itt képzelték el jövőjüket. Várjuk azokat, akik szívesen mesélnének az építkezésről, az egészségügyről, a sportról, a kultúráról, a város hangulatáról, arról, hogy hogyan jött létre hétszáz nap alatt városunk.

Fotó: Intercisa Múzeum

Emellett tárgyakat is gyűjtünk a kérdéses időszakból. Kérjük, akinek van otthon bármilyen kapcsolódó tárgya (dokumentumok, újságok, fényképek, könyvek, használati- és dísztárgyak, ruhák, kisebb bútorok, gyárakhoz és üzemekhez kapcsolódó tárgyak, termékek), amit szívesen átadna a múzeumnak – akár kölcsönbe is – keressen fel minket.

Fotó: Intercisa Múzeum

A gyűjtés időtartama: 2020. február 3. – 2020. november 30.

A programról bővebb felvilágosítás kérhető az alábbi elérhetőségeken személyesen, telefonon az alábbi időszakban vagy e-mailben:

Cím: Intercisa Múzeum, 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4. (hétfőtől péntekig 8:00 és 15:30 között)

Telefonon: 06-25/411-315, 06-25/408-970

E-mailben: [email protected]

Kapcsolattartók: Kronászt Margit, történész (E-mail cím: [email protected]); Nagyné Hodik Mónika, történész (E-mail cím: [email protected])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!