Ha nyernek, még gazdagabb lesz a piknik

2020.03.11. 10:00

Helyi Érték Program pályázatán bejutott a második fordulóba az Újtelepért Egyesület

A Mol Alapítvány Helyi Érték Program országos pályázatán a Városvédők Újtelepért Egyesület bejutott a 2. fordulóba. Akkor nyernek, ha a legtöbb szavazatot kapják a lakosságtól.

Balla Tibor

Fotó: HK

Országosan 151 szervezet jutott tovább az évi Helyi Érték Program második fordulójába, amelyben szavazással dől el, ki nyeri el az 500 ezer forintos támogatást helyi közösségi programja megvalósításához. A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik.

A második forduló során 2020. március 9–29. között bárki szavazhat a hozzá legközelebb álló civil szervezetre és annak egy projektjére. Szavazatával azt fejezi ki, hogy az adott projekt megvalósítását támogatni kívánja.

Az Újtelepi Piknik mindig izgalmas program Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szavazási felület a következő linken érhető el: ­https://molalapitvany.hu/szavazas/2019. Az egyesületre úgy lehet szavazatot leadni, hogy a 14-es körzetre kattintva a két jelölt közül a Városvédők Újtelepért Egyesületre adják le a szavazatukat. A szavazat akkor érvényes, ha megjelenik a Köszönjük a szavazatát felirat. Egy e-mail-címről egy szavazatot enged a rendszer. Egy körzetben egy szervezetre, illetve annak projektjére lehet szavazni egy alkalommal.

Ha a szavazáson nyernek, az április 18-i újtelepi piknik rendezvényére fordítják a megnyert teljes félmilliós összeget. Az egyesület tagjai biztosak benne, hogy Újtelep összefogással nyertese lehet ennek pályázatnak, ezért mindenkit arra kérnek, hogy szavazzon a Városvédők Újtelepért Egyesület pályázatára.

Szomszédünnep

A Szomszédünnep egy olyan közösségi élmény, amely közelebb hozza az egymás szomszédságában élő embereket. Lakótelepen lakó családok, ugyanabban a közértben vásárló háziasszonyok, ugyanazon a pusztán kutyát sétáltató gazdák, ugyanazon a játszótéren játszó családok egy program keretében szóba elegyednek egymással, sőt lehet, hogy barátságok is szövődnek. Ilyen szomszédünnep az hagyományos újtelepi piknik is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!