Számára különleges értékkel bír az öreg vekker

2020.03.20. 15:00

A boldogító időmérő

Lővei Józsi bácsi 98 éves. Ezt akkor tudtuk meg, amikor múlt héten betért szerkesztőségünkbe, mert lapunk által szerette volna tudatni ország-világgal, milyen boldogság érte.

Körmendi Erzsébet

Elromlott a vekkere, ami majd’ egyidős ővele, páratlan szolgálatot tesz neki. Józsi bácsi ugyanis koránál fogva olyan rosszul lát, hogy egy karóra, vagy az övénél kisebb óra számlapjáról képtelen leolvasni, mennyi az idő. Amíg betegeskedett a vekkere, fogalma sem volt, hány óra, amikor felébred éjjel, és nap közben sem volt támpontja. Tűnődött, mit tehetne öreg időmérő társáért? Felkerekedett, elvitte az élményfürdőben lévő óráshoz, aki láss csodát, elvállalta. Ez önmagában is boldoggá tette a szépkorú embert, hát még amikor ment a vekkerért, és kiderült: az órás nem fogadott el pénzt tőle a javításért. A 98 éves Józsi bácsi a fürdőtől a szerkesztőségünkig (Vasmű út közepe) gyalog megtette az utat, hogy elmondja: vannak még jó emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!