programok, rendezvények Perkátán

2020.02.10. 13:00

Összeültek a civilek, egyeztették a terveket

Az önkormányzat és a Perkátai ÁMK az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezte a Civil fórum elnevezésű programját február 6-án.

Horváth Dóra

Az eseményre a helyi civil egyesületek, alapítványok és közösségi csoportok képviselői voltak meghívva. A résztvevőket Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte, aki először megköszönte a civilek 2019-es aktív munkáját. Elmondta, hogy vannak hivatalosan bejegyzett szervezetei a községnek, és olyanok is, amelyek informális csoportként működnek, tevékenykednek. Kiemelte, egyre több az olyan szervezet helyben, amely megoldja a saját kiadásait, szívesen és sikeresen indulnak pályázatokon.

Bogó Anikó, a perkátai ÁMK igazgatója programismertetéssel, és a közművelődéssel foglalkozó egyesületek számára is kötelező statisztikai adatszolgáltatás információival folytatta: – Az adatszolgáltatás nem egyszerű feladat, épp ezért arra kérjük az ebben részt vevő egyesületeket, hogy bátran forduljanak hozzánk kérdéseikkel és segítségért – biztatta a jelenlévőket Bogó Anikó.

Somogyi Balázs és Bogó Anikó köszöntötte a jelenlévőket Fotó: Horváth Dóra/Dunaújvárosi Hírlap

A statisztikai információkat követően a Perkátai ÁMK szolgáltatási tervét beszélte át civil képviselőkkel, majd átadta a szót Horváth Dórának, a Perkátai ÁMK közművelődési asszisztensének, aki az egyesületek, alapítványok és informális csoportok pályázati lehetőségeiről tartott előadást. Ismertette a különböző állami és más cégek, intézetek pályázati kiírásait, azok feltételeit, és be is mutatott néhány, ezekből megvalósult projektet Perkáta életében például az óvodai játékok lefestését, mezítlábas ösvény készítését stb.

Az előadást követően a megjelent szervezetek képviselői kaptak szót, akik a 2019-es évük eseményeit prezentálták. A beszámolók alapján a perkátai civilek mozgalmas évet tudhatnak a hátuk mögött, számos esemény, program valósult meg az ő segítségük és kezdeményezésük által: bálok, kézműves-vásárok, ifjúsági nap, testvértelepülési fogadás, hogy csak néhányat soroljunk fel a sok esemény közül.

A rendezvény részeként az egybegyűltek az ÁMK munkatársaival közösen összeállították a 2020-as év perkátai rendezvénytervét. A civil fórum egy kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!