Mihaldinecz Blanka különleges alkotásai láthatók a fotókon

2019.12.03. 19:00

Hennatárlat: testük volt vászon

Mihaldinecz Blanka hennamunkáiból nyílt fotókiállítás az MMK-ban, november 27-én, szerdán. A tárlat megnyitó ünnepségén Jánosi Hanna énekelt és gitáron kísérte őt Magyar Zsófia. Beszédet Suplicz Mihály, a Vasas Táncegyüttes vezetője mondott.

Varga Zsófia

Fotó: LI

Blanka két és fél évvel ezelőtt kezdett hennával foglalkozni az érettségi kapcsán, mivel ez volt a portfólió témája rajzból. A tárlathoz 12 ember testét használta fel „festővászonként”, külön nincs feltüntetve a képen, hogy ki volt az alany, mert láthatunk intim beállításokat is. A hennában az fogta meg, hogy ez a varázs nem állandó, mindig változhat, és az adott hangulatához illően tud saját magának és másoknak mintákat készíteni. A mintaválasztást az emberek személyisége befolyásolja, például nem mindenkire tud ugyanolyan minőségű hennát készíteni, főleg azokat kéri fel, akik közel állnak hozzá, az ő fotóikat láthatjuk a kiállításon is. A jövőről annyit árult el, hogy a továbbiakban szeretne még a hennával foglalkozni, a következő lépés a tetoválás lehet, mindenre nyitott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!