felelevenítették a népi hagyományokat

2019.11.14. 15:00

Lúdtollat is készítettek a Márton-napon

Ebben az évben is színvonalas ünnepséget szerveztek Márton-nap alkalmából a községi általános iskolában. A negyedik évfolyamosok műsora nyitotta meg a délutánt. Lássuk a részleteket...

Horváth Dóra

A perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsó tagozata idén is megszervezte a hagyományos és a diákok körében mindig nagy népszerűségnek örvendő Márton-napi ünnepségét. A jó hangulatú programra november 11-én, hétfőn, Márton napján került sor az intézmény aulájában, ahol sok elfoglaltsággal készültek a pedagógusok a tanulók számára.

A színes eseményt a negyedik évfolyamos diákok Márton-napi műsora nyitotta meg, amelynek keretében a 4.a osztály tanulói a néphagyományokat elevenítették fel. Őket a 4.b-sek követték, akik Márton püspök életét mutatták be a gyerekek számára. Az osztályokat Csomay Erzsébet, Gergelyné Németh Tímea és László Andrea pedagógusok készítették fel.

A műsort követően a tantermekben kézműveskedési lehetőséget biztosítottak a diákoknak: lúdtollal írás, zászló-, libatányér-készítés mind-mind szerepelt a repertoárban, továbbá egy hangulatos fotósarok is várta az érdeklődő nebulókat.

Az esemény központi eseménye volt a népszerű lampionos felvonulás. A fél 5-kor induló menetet a Perkátai Polgárőrség kísérte és biztosította, s az osztályok egy kisebb kört tettek meg a település központjában.

A program zárásaként a pedagógusok és a szülői szervezet tagjai, segítői zsíros kenyérrel, valamint meleg teával várták a visszaérkezőket az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!