Komoly túljelentkezés

2019.10.07. 16:00

Szereplőket válogattak az új bemutatójukhoz

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyílt meghallgatást hirdetett a Gyerekrablás a Palánk utcában című új produkciójához 7–18 éves korú gyerekek számára.

Balla Tibor

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza meghallgatást hirdetett a Gyerekrablás a Palánk utcában című új bemutatójához 7–18 éves korú gyerekek számára.

A casting két fordulóban zajlott a nagyteremben csütörtökön és pénteken. A fiataloknak egy szabadon választott dallal, egy verssel és egy szabadon választott prózával (mese, monológ, novellarészlet) kellett készülniük. Olyan mértékű túljelentkezéssel kellett szembenéznie Szemán Béla rendezőnek, hogy csak a meghallgatás első napján 38 gyereket kellett meghallgatnia, a másodikon pedig 24-et. Nem kis feladat ez, ugyanis nagyon sok tehetséges gyerek jelentkezett a szerepre.

Szemán Béla rendező két napon át castingolt Fotó: Balla Tibor/Dunaújvárosi Hírlap

Nincs ezen mit csodálkozni, ugyanis a Valahol Európában, és a Twist Olivér sikere – amelyekben ugyancsak szép számmal szerepeltek városi fiatalok – is igazolja a színház azon szerepvállalását, hogy a város életében úgy is részt vesz, hogy az itt élő tehetséges gyerekeknek teret ad előadásaiban. Fontos ez azért, mert a színház alkalmas arra, hogy a fiatalok kinyissák magukat, és megmutassák mindenkinek, kicsodák valójában, és a szülők úgy láthassák őket, ahogyan sehol máshol nem tudnák. A színpad az önvallomás terepe – szögezte le a rendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!