TÚLSÚLYOS ÉS SZABÁLYTALAN JÁRMŰSZERELVÉNYEK

2019.10.18. 11:30

Elképesztő látvány fogadta a rendőröket egy közúti ellenőrzés alkalmával

A paksi rendőrök a 6-os főút 87-es kilométerszelvényénél ellenőrizték a pótkocsis gépkocsikat.

police.hu

 

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: police.hu[/caption]

A Paksi Rendőrkapitányság egyenruhásai tartottak ellenőrzést 2019. október 17-én a délutáni órákban Dunaföldvár térségében a 6-os számú főúton. Néhány óra alatt több túlsúlyos járműszerelvény vezetőjével szemben is intézkedtek.

Egy bolgár hatósági jelzésű járműszerelvény sofőrjénél végrehajtott intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladta, ezért a járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"]kép Fotó: police.hu[/caption]

Az ellenőrzést követően nem sokkal egy magyar rendszámú Volkswagen Transporter vezetőjét állították meg a paksi rendőrök. A járműhöz egy pótkocsi volt rögzítve, mely olyan túlsúlyos volt, hogy a váz hozzáért az utánfutó kerekéhez. Az egyenruhások a sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"]kép Fotó: police.hu[/caption]

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében kéri az állampolgárokat, hogy minden esetben a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, továbbá felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!