Az egykori testnevelés-tanárnő is emlékezett

2019.09.23. 11:00

Ötvenöt éve végeztek a Vasvári iskolában

Vasvárisok találkoztak szombaton délután. Nem akármilyen összejövetel volt. Ötvenöt éve végzett az az osztály, amelynek tanulói randevúztak.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Az egykori diákok a Vasvári Pál Általános Iskola előtt találkoztak – hol máshol –, és a kívülálló rögtön megállapíthatta, nagyon jó formában vannak az egykori nebulók. A gyülekezés közben megjelent egy remek hangulatú hölgy, akiről kiderült, nem más, mint az egykori testnevelés-biológia tanár, Schnemilich Rezsőné, Marcsi néni, aki így köszönt be: „Gyerekek, hogy vagytok?” Majd a most nyolcvannyolc éves egykori pedagógus átvette az irányítást, és jöttek a történetek, majd egy kis panaszkodás: „Tudjátok, ebben a korban már számít tíz év is. Pár éve szinte még futva vásároltam be, most pedig valamelyik nap már nehezen mentem haza a piacról, pedig nem volt több tíz kilónál a szatyrom.”

Marcsi néni azért egy kicsit odaszúrt a mai pedagógusoknak: „Annak idején negyven tanulós osztályok voltak, ma már húszas létszámnál panaszkodnak a kollégák.”

 

Sorban érkeztek a meghívottak, és ölelték meg egymást. Lakner Ferenctől, az egyik szervezőtől megtudtuk húsz résztvevőre számítanak.

– Itt találkozunk, az iskolába sajnos nem tudunk bemenni, mert zárva van, és nem volt megoldható, hogy bejussunk. Miután mindenki megérkezik, átmegyünk a Házi Sárkány étterembe, megebédelünk, beszélgetünk egy kicsit, majd hazamegyünk. Most döntünk arról is, hogy a jövőben hány évente találkozzunk, eddig ötévenként láttuk egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!