Ady Endre tiszteletére

2019.09.24. 17:00

Indul az „Ifjú szívekben élek” című vetélkedő

A vetélkedő célja elmélyíteni és szélesíteni a diákok Ady Endrével kapcsolatos ismereteit, hogy ezáltal még közelebb jussanak a költő világához, valamint hozzásegíteni a diákokat kreatív készségeik, képességeik kibontakoztatásához, fejlesztéséhez.

duol.hu

Forrás: kultura.hu

A Szabadművelődés Háza, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület Ady Endre halálának 100. és születésének 142. évfordulója tiszteletére „Ifjú szívekben élek”” címmel hirdet vetélkedőt középiskolások számára Ady Endre munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről, hatásáról.

A játék az alábbi fő témák köré szerveződik:

  • Ady Endre munkássága
  • élete, különös tekintettel kortársaival való kapcsolataira
  • utóélete, hatása
  • a 19. század vége és a 20. század első két évtizedének költészete
  • A versenyben középiskolások 4 fős csapatai vehetnek részt (egy iskolából több csapat is jelentkezhet).

    Jelentkezni a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a „Ifjú szívekben élek” címszó alatt a kért adatok megadásával és a feladatok megoldásával lehet. A regisztráció IDE kattintva elérhető.

    A vetélkedő két fordulóból áll:

    1. forduló:

    Az internetes játék feladatait a regisztrált csapatok október 14. és 27. között oldhatják meg.

    A játékosok főként versismereti, irodalomtörténeti, kortörténeti, Ady Endre életével, kortársaival kapcsolatos feladatokat kapnak.

    A második fordulóba a zsűri döntése alapján a legtöbb pontszámot elért csapatok kerülnek be, melyeket e-mailen értesítünk, és az eredményeket a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon megjelentetjük.

    2. forduló:

    Időpont: 2019. november 22. péntek

    Helyszín: A Szabadművelődés Háza, Székesfehérvár, Fürdő sor 3.

    Program:

    10.00 Megnyitó.

    10.30 A döntő programja:

    A vetélkedő két részből áll, egy délelőtti és egy délutáni fordulót tervezünk. A program várhatóan 15 órakor fejeződik be.

    A vetélkedő díjai:

    A legjobban szereplő csapatok 32.000 Ft, 24.000 Ft, 16.000 Ft. értékű könyvvásárlási utalványt és könyveket kapnak a zsűritől.

    Információ: [email protected]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!