Ópusztaszeren jártak

2019.08.09. 09:00

Kirándulás a Csillagösvény Élményparkba

A „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület a „Fiatalok és a környezetvédelem” elnevezésű pályázatán nyert 300 ezert Ft-ot még a tavalyi évben.

Horváth Dóra

A pályázat keretein belül öko kézművesfoglalkozást szerveztek és szerveznek az egyesület tagjai, illetve sor került egy kirándulásra is az ópusztaszeri Csillagösvény Öko Élményparkba is.

A kirándulást 2019. július 27-én, szombaton szervezték meg, melyen 30 fő gyermek és fiatal részvételét biztosították a projekt által. Az indulás fél 8-kor volt az általános iskola elől, s Ópusztaszerre 10 órára ért a csapat. A gyerekek ezt követően az élményparkban egy kérdéssort kaptak amely szerint haladva kellett kijutniuk a hatalmas sövény labirintusból. Három csapatba szerveződve indultak útnak a gyerekek, akik mind lelkesen vettek részt a programpontban, melynek végén egy kilátóba érkeztek meg.

Fotó: perkata.hu

A labirintust követően szabadfoglalkozás vette kezdetét, mely során íjászkodni, népi játszótéren játszani, számháborúzni és szabadtéri logikai játékokkal ügyeskedni lehetett, hogy csak néhányat említsünk a számos elfoglaltsági lehetőség közül.

A csapat 14 órakor indult el vissza Perkátára, jókedvűen és a nagy játéktól kicsit kifáradtan. A környezetvédelmi projekt következő, s egyben utolsó állomása az IFI Feszt nevű programja lesz az egyesületnek, mely során süngarázst és rovarszállót készíthetnek majd az érdeklődő gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!